Curiositats

Per poder oferir els nostres serveis, utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí. [X]

Gaudeix de la més complerta selecció de puzles!

El puzzle més antic

Es considera que el puzzle més antic que ha existit va ser elavorat per el cartògraf londinenc John Spilsbury als voltants de 1760. Spilsbury va enganxar un dels seus mapes a una taula de fusta i més tard la va tallar en peces amb la forma dels paisos. La seva intenció era introduir una manera més fàcil i divertida d'aprendre geografia.

El puzzle més petit

El concepte de mida referit a un puzzle és molt relatiu, doncs un puzzle pot ser petit o gran en funció de molts criteris: mida total, número de peces, mida de les peces, etc.

En quant a mida total, pot considerar-se que el puzzle més petit està fet de fusta i mesura 6,55 x 5,5 cm. Va ser fabricat a Suècia. El Guinness World Records de 1984 considera que el puzzle més dificil de muntar té 99 peces i mesura 7,75 x 5,7 cm.

EDUCA va fabricar el puzzle més petit de 1000 peces: mesura 46 x 30 cm.

El puzzle més gran

Segons el Guinness World Records el puzzle més gran del món es va muntar a França fa uns anys. Mesurava ni més ni menys que 4783 m² i estava format per 43.924 peces. Un altre es va muntar a Holanda: tenia 204.484 peces i unes dimensions de 95,25 m².

L'any 2007, l'empresa EDUCA® torna a superar-se a si mateixa i a sorprendre els apassionats pels puzles més exigents amb el llançament del puzle més gran del món. Té ni més ni menys que 24.000 peces i l'hem batejat amb el nom Vida. Una vegada muntat, el puzle més gran del món té unes dimensions de 428 x 157 cm.

Ilustres aficionats al puzzle

La família reial britànica ha sigut sempre una gran aficionada als puzzles. Des de la reina Victoria (1819-1901), que en el seu diari descrivia com una de les nits més agradables que havia passat en molt de temps havia estat muntant puzzles amb Lord Melbourne i Lord Conyngham, fins la actual reina Isabel. Segons el diari Times els puzzles preferits de la reina Isabel d'Anglaterra són aquells en els que apareixen les seves mascotes: cavalls i gossos.