Consells

Per poder oferir els nostres serveis, utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí. [X]

Gaudeix de la més complerta selecció de puzles!

Per a principiants

Els 'puzzleros' menys experimentats haurien de seguir els següents consells:
1. Les fotografies amb àrees de color ben definides i cridaneres són molt més fàcils de muntar que les imatges de pintures, ja que les pinzellades fan que els contorns dels objectes siguin molt poc clars.
2. És recomanable començar per puzzles de 500 o 1000 peces i a partir d'aquí intentar muntar puzzles cada cop més complexes i amb major número de peces.

El primer pas

Molta gent comença el puzzle separant les peces que formen part dels laterals del puzzle. També resulta útil classificar totes les peces en diversos grups segons el color o l'estampat, encara que hi ha gent que aqueta feina li pot semblar tediosa.

L'ensamblatge de les peces

Resulta molt útil començar acoplant les peces que formen els costats de puzzle, d'aquesta manera obtenim els límits precisos de la imatge, amb el que resultarà molt més fàcil posicionar els diferents elements que formen la imatge.
Per muntar el cos del puzzle començarem per acoplar les peces que presenten alguna similitud de color o estampat, situant-les en el lloc corresponent dins els marges que ja tenim mintats. Anirem fent així els diferents sectors de la imatge fins a arribar a recostruir-la totalment.

Identificar la peça correcta

Per identificar la peça que necessitem la millor estratègia és cercar seguint tres criteris: el color, les marques o línies de l'estampat i la forma. Primer cercarem les peces amb el color que necessitem, donat que és més fàcil distingir a simple vista. Després mirarem que les marques i línies de les possibles peces donin continuitat lògica a les peces que ja tenim muntades. Per últim, ens assegurarem que la possible peça correcta encaixi bé amb les altres.

Les peces

Tot i que les formes poden variar segons el fabricant i les seves preferencies, existeixen sis formes bàsiques en les peces del puzzle:
0 sortints, 4 forats
1 sortint, 3 forats
2 sortints, 2 forats adyacents
2 sortints, 2 forats oposats
3 sortints, 1 forat
4 sortints, 0 forats

Sense tenir en compte els forats i els sortints, el cos de la peça pot seguir 2 patrons bàsics: quadrat i allargat.

Evidentment, les peces que composen els marges del puzzle tenen un dels seus costats completament llisos (o dos si fa cantonada).